Doe mee

Doe mee met Zonnepark Welschap

 

Door in te schrijven geef je aan deel te willen nemen in het zonnepark en daarvoor lid te willen worden van de coöperatie. Je geeft aan voor hoeveel paneeldelen je wil inschrijven. Het moment van inschrijving is bepalend bij de toewijzing van paneeldelen (wie het eerst komt, wie het eerst maalt).

 

Na je inschrijving krijg je een bevestiging van je inschrijving opgestuurd. Op een later moment wordt er mede gedeeld of je mee kunt doen. Hierna volgt een gepersonaliseerde ledenovereenkomst. Je kunt op deze pagina ook een voorbeeld-ledenovereenkomst downloaden. Na ondertekening heb je veertien dagen de tijd om op je beslissing terug te komen als je van deelname wilt afzien.

 

Tijdens het inschrijven wordt gecontroleerd of je in een deelnemend postcodegebied woont. Het kan zijn dat op het moment van je inschrijving jouw postcodegebied al vol is. Je krijgt dan een bevestiging van je inschrijving en een bericht dat je voorlopig op een wachtlijst geplaatst bent. De coöperatie streeft naar een evenwichtige verdeling van deelnemers over de postcodegebieden. Het is mogelijk dat er daardoor later toch nog een toewijzing van paneeldelen kan volgen.

 

Indien de inschrijving vol is, dan word je op een wachtlijst geplaatst en ontvang je bericht over het vervolg. Dit kan zijn op de wachtlijst blijven staan (in afwachting van vrijkomende paneeldelen) of er is nog toewijzing voor je mogelijk.

Veelgestelde vragen

 

Zoveel mensen, zoveel vragen. We doen ons best om alle vragen te beantwoorden. Op de pagina met veelgestelde vragen zijn veel antwoorden te vinden.

 

Naar de Veelgestelde Vragen

Documenten

 

Op de pagina Documenten staan verslagen, jaarrekeningen, overeenkomsten, statuten, reglementen en andere bestanden om te downloaden. Tevens staan hier de specificaties van de paneeldelen.

 

Naar de Documenten

Logo

Stap over op Greenchoice

 

Greenchoice is partner in het project van Zonnepark Welschap. Dit betekent dat Greenchoice de coöperatie ondersteunt bij het uitvoeren van dit project en de coöperatie de geproduceerde stroom aan Greenchoice verkoopt.

Als deelnemer van Zonnepark Welschap kun jij nu ook 100% Nederlandse stroom afnemen via Greenchoice. Wanneer je klant bent bij Greenchoice dan wordt de coöperatie hier ook beter van aangezien Greenchoice voor elke klant jaarlijks een vergoeding aan de coöperatie betaalt.

SCHRIJF JE HIER IN

 

Het terugverdienmodel van Zonnepark Welschap bestaat uit:

uitkering energiebelasting en winstuitkering door de cooperatie.

 

In onderstaand inschrijfformulier is voor de terugverdientijd van de panelen alleen de uitkering energiebelasting meegenomen. De winstuitkering door de cooperatie zit (nog) niet in deze berekening, daar wordt aan gewerkt. De uitkomst van de terugverdientijd van de panelen komt dus nu helaas niet correct uit de berekening. We doen ons best om dit zo snel mogelijk correct te krijgen.

 

Ter informatie: de winstuitkering was in 2021: 6 euro per paneeldeel, in 2022 was de winstuitkering: 39 euro per paneeldeel.

 

De huidige verwachting van de terugverdientijd op de panelen is 5 a 6 jaar.

* Indien hierboven geen inschrijfmodule wordt gestart kan dat komen door een ad-blocker in je browser. Gelieve deze dan even uit te schakelen.